Ondersteuning bij Leren en Werken


MEE helpt volwassenen, jongeren, kinderen en hun ouders met schoolkeuze, opleiding, dagbesteding en werk.
Je hebt een chronische ziekte, komt net van school en bent op zoek naar werk. U wilt weten welke ondersteuning uw autistische zoon kan krijgen op een reguliere school. U vraagt zich af waar uw verstandelijk gehandicapte dochter het best tot haar recht komt. Na een hersenbloeding loopt u vast in uw werk.
Onze consulenten adviseren u over de mogelijkheden om te leren en werken met een beperking. Zij ondersteunen u in uw zoektocht naar een geschikte opleiding, dagbesteding of passend werk.


Ondersteuning bij school en opleiding


U zoekt een geschikte kinderopvang, school of vervolgopleiding voor uw kind. MEE ondersteunt u daarbij. Onze consulenten kijken samen met u wat uw wensen zijn en wat er mogelijk is voor uw kind. Als u een school heeft gekozen, dan kunnen we helpen bij de plaatsing op de school of de kinderopvang.


Als het nodig is helpen we u bij het regelen van aanvullende begeleiding of zorg.
Ook helpen we de school of de opvang om uw kind goed te ondersteunen. Bijvoorbeeld met informatie over de beperking van uw kind. Of met adviezen over speciale aanpassingen in het lesmateriaal of de dagindeling. Als het contact met de school niet goed verloopt, kan MEE een bemiddelende rol spelen. Zo kan uw kind zich optimaal ontwikkelen.
MEE biedt ook ondersteuning bij het leren zelfstandig reizen naar school, met fiets, bus of trein.


Ondersteuning bij werk en dagbesteding


U zoekt betaald of onbetaald werk. MEE ondersteunt u daarbij. Samen met u onderzoeken we uw wensen en uw mogelijkheden. Wat sluit op dit moment het best aan? Een stagetraject, een betaalde baan, een beschutte werkplek, dagbesteding? Samen kijken we wat het beste bij u past.


Weet u wat u wilt en wat uw mogelijkheden zijn? Dan kijken we samen wat u nodig heeft om uw doel te bereiken.
Een training of cursus misschien. Of vervoer naar uw werkplek. Samen met instellingen als UWV, re-integratiebedrijven, de sociale dienst of de school ondersteunen we u bij het vinden van een werkplek. Als een betaalde baan nog een brug te ver is, kunnen we bemiddelen naar vrijwilligersorganisaties of stageplekken. Ook adviseren we over de mogelijkheden tot dagbesteding.


Bent u aan het werk? Dan kunnen we u ondersteunen om goed te blíjven functioneren en uw baan te behouden.
Door u te helpen bij het aanvragen van een jobcoach of aanvullende begeleiding of zorg. We kunnen uw werkgever en collega’s ondersteunen door informatie te geven over uw beperking. Of over manieren om het werk zó in te richt en dat dit goed aanluit bij uw beperking. Ook jongeren die net van school komen zijn hiermee goed geholpen.

 
Nu contact opnemen