Ondersteuning bij Opvoeding en ontwikkeling

 

MEE helpt kinderen, jongeren, hun ouders en omgeving met opvoeding en ontwikkeling. U heeft moeite in het omgaan met uw autistische puberdochter. U zoekt een geschikte school voor uw chronisch zieke zoon. U worstelt met de opvoeding van uw onhandelbare peuter.  MEE helpt als opvoeding en ontwikkeling niet vanzelf gaan.

MEE helpt u om opvoedingsproblemen zelf op te lossen. Met praktische tips en adviezen, of een cursus bijvoorbeeld.

Als u meer hulp nodig heeft, helpen we die hulp organiseren. Opvoeden doe je niet alleen, vindt ook MEE. Daarom kijken we samen met u welke mensen in uw omgeving kunnen helpen. Met de hulp van familieleden, vrienden of vrijwilligers blijken veel opvoedingsproblemen goed op te lossen.

Bekijk voor meer informatie het filmpje 'MEE helpt bij opvoeding en ontwikkeling'.

Als het nodig is, begeleiden we naar professionele hulp. We adviseren over passende opleidingen en scholen. We kunnen ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie, bijvoorbeeld voor langdurige ondersteuning bij u thuis.

MEE helpt ook als u vermoedt dat er iets met uw kind aan de hand is, zonder dat er een beperking is vastgesteld. Bijvoorbeeld omdat uw peuter of kind zich anders ontwikkelt.

We kunnen bijvoorbeeld meekijken in uw gezin en opvoedadviezen geven. Indien nodig kijkt MEE samen met andere deskundigen hoe het best kan worden vastgesteld wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld in het samenwerkingsverband Integrale Vroeghulp. Organisaties die hulp bieden aan ouders van jonge kinderen met mogelijke ontwikkelings- of gedragsproblemen werken hierin samen.

 

Video MEE helpt bij opvoeding en ontwikkeling

Nu contact opnemen